ການໂຮງແຮມ
ສາຂາການໂຮງແຮມ ແມ່ນສາຂາທີ່ຮຽນກ່ຽວກັບການໃຫ້ບໍລິການທຸລະກິດທາງດ້ານທີ່ພັກອາໄສ ເຊັ່ນ: ໂຮງແຮມ, ຣີສອດ, ບ້ານພັກ ແລະ ອຶ່ນໆ. ສາຂານີ້ມີຄວາມສຳຄັນ ໃນການສະໜັບສະໜຸນໃຫ້ແກ່ຂະແໜງການທ່ອງທ່ຽວ ເຊິ່ງເປັນທຸລະກິດໜຶ່ງທີ່ກໍາລັງຈະເລີນເຕີບໃຫຍ່ຂະຫຍາຍຕົວໃນ ສປປ ລາວ, ສະນັ້ນຈຶ່ງໄດ້ມີການຈັດຕັ້ງການຮຽນ-ການສອນ ເພື່ອພັດທະນາວິທີການຈັດການ ແລະ ການບໍລິການ ເພື່ອທີ່ຈະສາມາດສະໜັບສະໜູນເສດຖະກິດ ແລະ ສ້າງລາຍໄດ້ໃຫ້ແກ່ປະເທດຊາດ.
ວິຊານີ້ຮຽນກ່ຽວກັບຫຼັກການບໍລິຫານທີ່ພັກປະເພດຕ່າງໆ ເຊັ່ນ: ການວາງແຜນ, ການຈັດຕັ້ງ, ການຄວບຄຸມອຸດສາຫະກໍາໂຮງແຮມ, ການບໍລິຫານລາຍຮັບ ແລະ ທ່າອ່ຽງໃນການຂະຫຍາຍຕົວຂອງອຸດສາຫະກໍາໂຮງແຮມ; ຫຼັກການການບໍລິການລູກຄ້າ, ຄວາມສຳພັນລະຫວ່າງທຸລະກິດໂຮງແຮມ ແລະ ທຸລະກິດທ່ອງທ່ຽວ ແລະ ການປະສານງານພາຍໃນອົງກອນ ແລະ ທຸລະກິດທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ ເຊັ່ນ: ບໍລິສັດທ່ອງທ່ຽວ ຫຼື ສະຖານທີ່ທ່ອງທ່ຽວທາງດ້ານທຳມະຊາດ, ປະຫວັດສາດ ແລະ ວັດທະນະທຳ.
ວິທິການສິດສອນແມ່ນປະກອບມີການຮຽນທິດສະດີພາຍໃນຫ້ອງຮຽນ ແລະ ເນັ້ນໜັກການຝຶກປະຕິບັດຕົວຈິງ, ໃນນັ້ນລວມມີ: ການໃຫ້ບໍລິການດ້ານການໂຮງແຮມ, ການຈັດໂຕະອາຫານ, ການຮຽນວິທີການປຸງແຕ່ງອາຫານ, ແກະສະຫຼັກໝາກໄມ້, ການປຸງແຕ່ງເຄື່ອງດື່ມລາວ ແລະ ຕ່າງປະເທດ. ນອກນັ້ນຍັງມີການເຮັດບົດລາຍງານໂດຍນຳໃຊ້ ຂໍ້ມູນຈາກເອກະສານຄົ້ນຄວ້າ ແລະ ຈາກການລົງພາກປະຕິບັດຕົວຈິງ ເຊັ່ນ: ການຝຶກງານນຳບັນດາໂຮງແຮມຕ່າງໆ.
ໝວດຄວາມຮູ້ພື້ນຖານວິຊາສະເພາະ
- ປະເພນີ ແລະ ວັດທະນະທຳລາວ
- ບໍລິຫານທຸລະກິດເບື້ອງຕົ້ນ
- ເສດຖະສາດເບື້ອງຕົ້ນ
- ກົດໝາຍທຸລະກິດ ແລະກົດໝາຍການທ່ອງທ່ຽວ
- ຄວາມຮູ້ເບື້ອງຕົ້ນກ່ຽວກັບການໂຮງແຮມ
- ນະໂຍບາຍການທ່ອງທ່ຽວລາວ
- ສຶກສາອາຊຽນ
- ການປະຖົມພະຍາບານ
- ວິທີທາງສະຖິຕິ
- ຈິດຕະວິທະຍາບໍລິການ
- ພາສາອັງກິດ ສຳລັບໂຮງແຮມ
- ພາສາຕ່າງປະເທດ ສຳລັບໂຮງແຮມ
ໝວດວິຊາສະເພາະ
- ການບໍລິການສ່ວນໜ້າໂຮງແຮມ
- ການເຮືອນ
- ການບັນຊີການໂຮງແຮມ
- ການຕະຫຼາດສຳລັບການໂຮງແຮມ
- ການບໍລິຫານຊັບພະຍາກອນມະນຸດ
- ການຈັດການທຸລະກິດການປະຊຸມ
- ການບໍລິຫານໂຮງແຮມ
- ການເງິນທາງການໂຮງແຮມ
- ບໍລິຫານຣີສອດ ແລະ ສະປາ
- ສິລະປະການປຸງແຕ່ງອາຫານ
- ສິລະປະການຕົບແຕ່ງອາຫານ
- ການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ການຄວບຄຸມຕົ້ນທຶນອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ການຈັດການພັດຕະຄານ
- ຈັນຍາບັນສຳລັບທຸລະກິດບໍລິການ
- ການຈັດການສິ່ງແວດລ້ອມໃນໂຮງແຮມ
- ວິທີວິໄຈ ທາງການໂຮງແຮມ
Leave A Comment