ການປ້ອງກັນພືດ
ການປ້ອງກັນພືດ ໝາຍເຖິງວິທະຍາສາດທີ່ວ່າດ້ວຍການຮັກສາສຸຂະພາບຂອງພືດ ເຊິ່ງກວມເອົົາວິທີການປ້ອງກັນ ແລະ ກໍາຈັດສິ່ງທີ່ທໍາລາຍພືດ ໂດຍສະເພາະແມ່ນພະຍາດ, ເຊື້ອລາ ແລະ ແມງໄມ້ຕ່າງໆ. ສາຂານີ້ມີຄວາມສໍາຄັນ ໃນການຮັບປະກັນປະສິດທິພາບການຜະລິດ ແລະ ຄຸນນະພາບຂອງຜົນຜະລິດກະສິກໍາໃຫ້ໄດ້ມາດຕະຖານສາກົນ ເຊິ່ງຈະຊ່ວຍໃຫ້ສາມາດເຂົ້າແຂ່ງຂັນກັບຕ່າງປະເທດໃນຕະຫຼາດການສົ່ງອອກສາກົນ ອັນຈະເປັນການສົ່ງເສີມເສດຖະກິດຂອງປະເທດເຮົາ.
ສາຂານີ້ສຶກສາກ່ຽວກັບ ວິທະຍາສາດການປ້ອງກັນພືດ ຈາກພະຍາດ, ແມງໄມ້, ຂີ້ກະເດືອນຝອຍ, ໄວຣັສ ແລະ ເຊື້ອລາ ແລະ ວິທີການປ້ອງກັນ ແລະ ກໍາຈັດສັດຕູພືດ ເຊັ່ນ: ວິທີການປ້ອງກັນພືດແບບຊີວະວິທະຍາ ເຊິ່ງປະກອບມີ ການນໍາໃຊ້ແມງໄມ້ເພື່ອກໍາຈັດແມງໄມ້, ການໃຊ້ຈຸລິນຊີເພື່ອກໍາຈັດເຊື້ອລາ ແລະ ແບັກທີເລຍ; ການໃຊ້ສະໝຸນໄພປ້ອງກັນພືດ, ການປ້ອງກັນພືດແບບນໍາໃຊ້ສານເຄມີ ແລະ ການປ້ອງກັນພືດແບບປະສົມປະສານ.
ວິທີການສິດສອນປະກອບມີການຮຽນທິດສະດີຜ່ານການບັນຍາຍ ໂດຍອາຈານພາຍໃນໂຮງຮຽນ ແລະ ຊ່ຽວຊານຈາກກະຊວງກະສິກໍາ ແລະ ຈາກຕ່າງປະເທດ. ມີການປະຕິບັດຕົວຈິງ ໂດຍນັກສຶກສາຈະໄດ້ເຮັດການສໍາຫຼວດສະຖານທີ່ ທີ່ມີການລະບາດຂອງແມງໄມ້ ແລະ ພະຍາດພືດ ເພື່ອສຶກສາເບິ່ງວິທີການປ້ອງກັນ ແລະ ກໍາຈັດສັດຕູພືດ ຂອງຊາວກະສິກອນທ້ອງຖິ່ນ. ນອກຈາກນີ້, ຍັງມີການລົງທັດສະນະສຶກສາ ເພື່ອສຶກສາສະພາບແວດລ້ອມ ແລະ ວິທີການຜະລິດກະສິກໍາ ແລະ ລົງຝຶກງານ.
ໝວດວິຊາພື້ນຖານວິຊາສະເພາະ
- ຫຼັກການກະສິກຳ
- ພືດສາດ
- ສາລີລະສາດພືດ
- ຊີວະເຄມີກະສິກຳ
- ນິເວດກະສິກຳ
- ກົນຈັກກະສິກຳ
- ອຸຕຸນິຍົມວິທະຍາກະສິກຳ
- ວິທະຍາສາດດິນ
ໝວດວິຊາສະເພາະ
- ແມງໄມ້ເບື້ອງຕົ້ນ
- ພະຍາດພືດເບື້ອງຕົ້ນ
- ການປູກພືດອິນຊີ
- ນະໂຍບາຍ ແລະ ກົດໝາຍປ້ອງກັນພືດ
- ການສົ່່ງເສີມກະສິກຳ
- ແມງໄມ້ສັດຕູພືດ
- ພະຍາດພືດ
- ລະບົບການປູກພືດ
- ການຈັດແບ່ງແມງໄມ້
- ສຳມະນາທາງດ້ານການປ້ອງກັນພືດ
- ການສຳຫຼວດແມງໄມ້ສັດຕູພືດ
- ການຜະລິດພືດ
- ເມັດພັນ ແລະ ພະຍາດພືດຫຼັງເກັບກ່ຽວ
- ການສຳຫຼວດພະຍາດພືດ
- ການຄວບຄຸມແມງໄມ້ສັດຕູພືດ
- ການປ້ອງກັນພືດແບບປະສົມປະສານ
- ການຄວບຄຸມສັດຕູພືດແບບຊີວະວິທະຍາ
- ສັດຕູພືດ ແລະ ການຈັດການ
- ບັນຫາພິເສດທາງດ້ານປ້ອງກັນພືດ
- ການວິໄຈພະຍາດພືດ
- ຫຼັກການປ້ອງກັນພືດ
- ການຄວບຄຸມພະຍາດພືດ
- ການຈັດການສັດຕູພືດພາຍຫຼັງການເກັບກ່ຽວ
- ວັດສະພືດ ແລະ ການຄວບຄຸມ
- ການໃຊ້ສະໝຸນໄພປ້ອງກັນສັດຕູພືດ
- ຢາກຳຈັດສັດຕູພືດ
- ພະຍາດພືດເສດຖະກິດ ແລະ ການປ້ອງກັນກຳຈັດ
Leave A Comment